Африканська Чорна

Африканська Чорна качка часто відвідує лісисті ріки та віддалені скельні басейни в гірських районах. Її можна побачити до 4000 метрів висоти в Кенії. У Південній Африці вона часто водиться у швидкоплинних річках, рідше у ставках і греблях. Її можна побачити локально в більш відкритих місцях проживання.

Африканська Чорна качка має чорно-коричневе оперення, що надає птаху свою назву. Проте кілька білих смуг і синьо-зеленого дзеркала контрастують з загальним темним зовнішнім виглядом.

Цей вид зустрічається в Африці на південь від Сахари, але головним чином на Сході та Півдні. Він часто буває в озерах і річках, зазвичай з проточною водою. Дуже сором'язливий і місцевий, він зазвичай спостерігається парами або сімейними групами. Вони досягають більш відкритих вод, щоб провести ніч.

Африканська чорна качка є досить поширеною на континенті, але вона перебуває під загрозою змін у середовищі існування через вирубування лісів і деградацію річок. Але в даний час цей вид не є глобально загрозливим.

Опис

Довжина: 48-58 см.

Вага: саці - 1085 г., самки - 760-1077 грам.

Дорослі особини африканської чорної качки номінованої раси мають темно-соєво-коричневе до чорного оперення, загальне з забороненими білими лопатками, та цятками на крилах. Синьо-зелений дзеркало помітно в польоті. Він обрамлений чорно-білим зверху та знизу. Досить довгий хвіст показує дві вузькі білі смуги, утворені двома рядами білих плям.
На нижній частині живота черевце коричневе і злегка плямисте.

Дзьоб сірий з частково чорним кінцем.

Очі темно-коричневі.

Ноги і перетинки буро-жовті до буро-оранжеві.

На кожному крилі є пір'яний задирок.

Самці та самки мають подібне оперення, але самці важчі та більші, ніж самка.

280