Ейлсбері

Качка Ейлсбері (Aylesbury) походить з початку 18 століття з містечка Ейлсбері в Бакінгемширі, Англія, де стала прибутковою котеджною промисловістю, що забезпечує потреби лондонських ринків. Спочатку її називали «Білими англійцями» до 1815 року, коли вони були відомі як Качки Ейлсбері. Найпопулярніший район в Ейлсбері, де вирощували качок (а також одна з найбідніших), став називатися "Качка-кінець". Качки часто жили в котеджах своїх власників, що робило умови особливо атисанітарними.

Ейлсбері була популярна своїм м'ясом як столова качка в столиці завдяки своїй білій туші. Пір’я Айлсбері широко використовували в ковдрах та підстилках. Більшість людей віддавали перевагу білим качкам. Качок прогулювали на лондонські ринки приблизно на 40 миль (64 км) на південь, сама по собі важка робота!

Ноги птахів захищали перед від’їздом, проводячи качок по канаві, наповненій розчином холодного дьогтю, який робив їхні ноги липкими, потім вони проходили через тирсу, що прилипла до дьогтю на ногах. Вони зупиняться на нічліг у заїжджих приміщеннях, які забезпечували вольєри у своїх дворах вартістю кількох птахів. У 1839 році залізнична лінія Чеддінгтон - Ейлсбері спростила транспорт і торгівля процвітала.

Спочатку вважалося, що качку Ейлсбері можна виростити лише в регіоні, оскільки в річці Темза та інших невеликих струмках є достатній запас білого гравію. Віра полягала в тому, що качки закопували в це свої рахунки, а птахи виписували м'ясо і м'ясо світліли до того кольору, який так шукали.

Незабаром було виявлено, що їх можна виростити без цього, і багато качок були вирощені, не плаваючи ніколи на воді. Саме на початку 19 століття вирощування качок у містечку почало занепадати. Великі галузі почали вирощували качок та постачати місто, а качка Пекінська, яка була введена в 1873 році, була розведена спеціально для яєць та м'яса, що сприяло зменшенню популярності Айлесбері. До Другої світової війни вирощування качок в Ейлсбері майже повністю зникло.

Вага дорослого качура досягає 5 кг., а качки - 4.5 кг.

Качки даної породи несуть 40 - 120 яєць на рік.

327